افتتاح طرحهای صنعتی جدید و افزایش ظرفیت واحدها در شهرکها و نواحی صنعتی
ایجاد بیش از ۶۴ هزار شغل جدید از ابتدای سال تاکنون از طریق احیای واحدهای تولیدی راکد، افتتاح طرحهای صنعتی جدید و افزایش ظرفیت واحدها در شهرکها و نواحی صنعتی
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون از طریق احیای واحدهای تولیدی راکد، افتتاح طرح های صنعتی جدید و افزایش ظرفیت واحدهای صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی ۶۴ هزار و ۱۳۴ شغل جدید به وجود آمده است .
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران فرشاد مقیمی شامگاه دوشنبه در بیست و یکمین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی در سالن همایشهای اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی ایران، افزود: از ابتدای سال تاکنون یک هزار و ۳۰۱ واحد صنعتی غیرفعال در شهرکها و نواحی صنعتی احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است که برای ۲۶ هزار نفر اشتغال به وجود آورده است.از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۴ هزار و ۱۱۸ واحد تولیدی راکد در بخش صنعت به چرخه تولید بازگشته است و برنامه دولت سیزدهم احیا ۳ هزار و ۶۸۰ واحد صنعتی راکد است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: در حوزه افزایش ظرفیت واحدهایی که زیر ظرفیت تولید کار میکنند نیز ۲ هزار و ۳۳۵ واحد رشد تولید داشتهاند که برای یک هزار و ۶۷۵ نفر شغل به وجود آورده است. همچنین برنامه دولت سیزدهم ارتقای ظرفیت ۶ هزار و ۴۳۰ واحد تا پایان دولت می باشد.
مقیمی یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون همچنین ۲هزار و ۱۴۳ طرح جدید در شهرکها و نواحی صنعتی به بهرهبرداری رسیده که اشتغال ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفری به دنبال داشته است.از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون از طریق احیای واحدهای تولیدی راکد، افتتاح طرح های صنعتی جدید و افزایش ظرفیت واحدهای صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی ۶۴ هزار و ۱۳۴ شغل جدید به وجود آمده است .
وی نوسازی و بازسازی را نیاز صنعت دانست و خاطرنشان کرد: با ناترازی در بخش انرژی مواجه هستیم، یکی از دستاوردهای نوسازی و بهسازی کاهش میزان سهم انرژی در تولید و رساندن آن به کمتر از میزان موجود است، ضمن اینکه نوسازی و بازسازی کاهش آلایندگی را بدنبال دارد.
مقیمی،با بیان اینکه بدنبال ارتقای رقابت پذیری هستیم، اظهار کرد: ۷ شهرک و ناحیه صنعتی جدید در سال ۱۴۰۲ به مجموع شهرکها و نواحی صنعتی کشور اضافه شده است، همچنین با بهره برداری از یک شهرک صنعتی غیردولتی مجموع شهرکهای صنعتی غیردولتی به ۶۵ شهرک رسید که بیش از ۸ هزار واحد تولیدی در آنها فعالیت دارد.
وی در خصوص حمایت از واحدهای دانش بنیان و ارتقاء فناوری در صنعت، افزود: ۳۲۲ نیاز فناورانه از ابتدای سال تاکنون در بخش صنعت شناسایی شده است و مجموع نیازهای فناورانه شناسایی شده در بخش صنعت ۲ هزار و ۱۸۸ نیاز است که ۶۰۰ نیاز از طریق مکانیزم فن بازارها و شرکتهای دانش بنیان، نوآور و فناور مرتفع شده است.
مقیمی در خصوص تامین انرژی پایدار با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر نیز بیان کرد: شهرک تخصصی نیروگاهی شال در قزوین به بهرهبرداری رسیده است و در زمان فراخوان برای واگذاری زمین در کمتر از دو ساعت ظرفیت ایجاد شده توسط متقاضیان بخش خصوصی تکمیل شد. همچنین زیرساختهای شهرک انرژی راین در کرمان فراهم شده و در استانهای دیگر نیز این زیرساختها کم کم برای فعالیت علاقمندان بخش خصوصی ایجاد می شود.
مقیمی، از فعالان بخش خصوصی خواست که به صورت مشارکتی و تجمیعی در حوزه تامین انرژی با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و خورشیدی فعالیت نمایند و از این طریق به رفع تعهدات ماده ۱۶ خود نیز با ظرفیتهای قانونی ایجاد شده، مبادرت ورزند.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای کمیته پایش، از تشکلها و انجمنهای بخش خصوصی خواست با مشارکت فعالانه در این کمیته مسائل صنعتگران را مورد پیگیری قرار دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به موضوع تامین مالی بخش تولید اشاره کرد و گفت: روی زنجیره های تولید درون شهرکها و نواحی صنعتی متمرکز شدیم تا تامین مالی زنجیره ای را به اجرا درآوریم و در این راستا اوراق گام را به عنوان یک راهکار در زنجیره تامین در دستور کار داریم.
معاون وزیر صمت در نشست با رئیس هیأت مدیره بانک ملت پیگیری کرد:
احیای واحدهای صنعتی راکد و تأمین مالی بخش تولید
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در نشست با رئیس هیأت مدیره بانک ملت، احیای واحدهای صنعتی راکد و تأمین مالی بخش تولید را مورد پیگیری قرار داد.
“فرشاد مقیمی” در نشست با “مسعود نصر اصفهانی” رئیس هیأت مدیره بانک ملت، “مجید ابراهیمی” معاون مدیرعامل بانک در امور حقوقی و نظارت و “حمید رضا علاالدینی” رئیس وصول مطالبات این بانک، مهمترین موارد مرتبط با تولید را مورد پیگیری قرار داد.
احیای واحدهای صنعتی راکد و تأمین مالی بخش تولید از مهمترین مواردی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت و راهکارهای لازم برای رفع برخی موانع موجود ارائه شد.