اولویت وزارت صمت؛ داخلی‌سازی تجهیزات خودرو‌های برقی

11 ماه پیش

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه زیر ساخت کلان برای خودرو‌های برقی در کشور فراهم است، گفت: اولویت و اراده این وزارتخانه، داخلی‌سازی تجهیزات و قطعات خودرو‌های برقی است.
«عباس علی‌آبادی» وزیر صمت، درحاشیه پنجمین رویداد دانش‌بنیان با محوریت زیست‌بوم خودروی برقی، گفت: البته اولویت من در داخلی‌سازی، مهندسی آن است، یعنی باید در مهندسی تقویت شویم، زیرا ارزش افزوده در مرحله نوآوری و فن‌آوری به مراتب بیشتر از ارزش افزوده ساخت است.
وی با بیان اینکه همه باید بدانند به سمت برقی‌سازی در همه زمینه‌ها از جمله حمل و نقل؛ حرکت می‌کنیم، ادامه داد: برقی‌سازی فرآیندی است که سال‌هاست در دنیا شروع شده، زیرا به لحاظ بهره‌وری، تجهیزات برقی در مقایسه با سایر تجهیزات، موثرتر عمل می‌کند و سازگار با محیط زیست است،از شرکت‌های دانش بینان دعوت می‌کنیم به این نهضت و حرکت بپیوندند و ظرفیت‌های خود را بسیج کنند، زیرا برای مردم منافع زیادی دارد.
هر خودروی برقی به ویژه تاکسی‌های برقی، سهم قابل توجهی از آلودگی را کم می‌کند ضمن اینکه با ورود خودروی برقی، از مصرف قابل توجه سوخت جلوگیری خواهد شد، زیرا در نرخ جهانی قیمت بالایی دارد بنابراین اگر ظرفیت‌های علمی کشور را در این زمینه بسیج کنیم منافع خوبی نصیب کشور خواهد شد.
علی‌آبادی درباره زیرساخت‌های خودرو‌های برقی خاطرنشان کرد: در زمینه تجهیز زیرساخت‌ها کار‌های خوبی از سال‌های گذشته آغاز شده و در حال انجام است؛ بیش از ۹۳ هزار مگاوات نیروگاه در کشور وجود دارد و بخش عمده‌ای از زمان نیز مصرف برق در اوج نیست، لذا می‌توان این ظرفیت را به کار گرفت. در شرایط کنونی با تعداد کم خودروی برقی میزان مصرف انرژی این خودرو‌ها ناچیز است، اما هر قدر که تعداد خودرو‌ها بیشتر می‌شود در توسعه زیرساخت‌های انرژی هم باید اقدام کرد.
وی با بیان اینکه زیر ساخت کلان برای خودرو‌های برقی در کشور فراهم است، یادآور شد: در زیر ساخت‌های تکمیلی باید اقداماتی انجام داد، نصب شارژ‌های سریع و کند خودروها، در کلانشهر‌ها و بین شهر‌ها آغاز شده و کار‌های مقدماتی برای نصب شارژ‌های خودرو در کلان شهر‌های مانند تهران- مشهد، تهران- اصفهان و تهران -تبریز با سرمایه گذار و پیمانکار انجام شده است،نصب دستگاه شارژ کُند خودرو عمدتا در منازل خواهد بود که باید در بیش از دو سوم ظرفیت به آن اتکا کرد و شارژ سریع هم بین جاده‌ها و داخل شهر‌ها برای شارژ‌های خاص در نظر گرفته شده است،اراده اصلی ما، توسعه ظرفیت خودروی برقی و فن‌آوری آن و توسعه در فن‌آوری نیز متوجه مهندسی است، البته ظرفیت‌های ساخت خوب است ما باید در گلوگاه‌ها و در جا‌هایی که ارزش افزوده بالایی دارد بن ساز‌های مشترک ایجاد کنیم، ضمن اینکه انتظار ما از شرکت‌های دانش بنیان، بومی‌سازی فن‌آوری‌های خودروی برقی، است. اسناد بالاستی به قدر کافی در این مورد وجود دارد و با اتکا به این اسناد، در حال حرکت هستیم.
علی‌آبادی درباره واردات خودرو‌های جانبازان هم گفت: خوشبختانه همه ضوابط و قوانین مربوط تدوین و تصویب شده و در مسیر اجراست و در روز‌های آینده خبر‌های تکیملی اعلام می‌شود.
تولید در خوزستان به نقطه امید رسیده
که همان توسعه پایدار است
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تولید در خوزستان به یک نقطه امید رسیده که همان توسعه پایدار است، گفت: امیدواریم با اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهره‌وری با کمک دانش‌بنیان‌ها، بتوانیم انرژی مستمر برای صنایع داشته باشیم.
به گزارش اعتباربه نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت، همزمان با سفر رئیس‌جمهور و برخی از اعضای هیات دولت به استان خوزستان، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت از روند اجرای واحدهای تولیدی و صنعتی خوزستان بازدید به‌عمل آورد و اظهار کرد: تولید در خوزستان به یک نقطه امید رسیده که همان توسعه پایدار است.
وی با اعلام اینکه در سال آینده از شرکت‌هایی که صادرات را جزو اولویت‌های کاری خود قرار داده و در کیفیت، با دنیا رقابت می‌کنند را مورد حمایت قرار می‌دهیم، افزود: برای شرکت‌هایی که کمیت را نه تنها در بازار داخلی بلکه برای بازار منطقه در نظر بگیرند، شرایط تامین ارز را فراهم می‌کنیم.
وزیر صمت، دانش‌بنیان بودن را یکی از اولویت‌های وزارت صمت برای ارائه بسته‌های مشوقی خواند و خاطرنشان کرد: «توسعه صنعتی پایدار دانش محور» شعار وزارت صمت است و از تمامی واحدهای تولیدی انتظار می‌رود این شاخص‌ها را رعایت کنند.
وی با اشاره به لزوم اصلاح الگوی مصرف انرژی و لزوم فرهنگ‌سازی در این زمینه، تاکید کرد: در ایران متاسفانه هم در بخش صنعت و هم غیر صنعتی مصرف انرژی بالاتر از حد استاندارد جهانی است، همچنان مشکلاتی در زمان پیک مصرف برق برای واحد های تولیدی در این زمینه بوجود می‌آید،تامین گاز و برق برای واحدهای صنعتی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در زمینه تامین برق سرمایه‌گذاری بزرگی انجام شده و امیدواریم با اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهره‌وری با کمک دانش‌بنیان‌ها، بتوانیم انرژی مستمر برای صنایع داشته باشیم.
برای شرکت‌هایی که نسبت به سنوات قبل در بهره‌وری و مصرف انرژی بهتر عمل کرده‌اند، در اولویت حمایت وزارت صمت قرار دارند.
علی‌آبادی، در آئین افتتاح کارخانه پاک چوب شوش که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، تاکید کرد: کارخانه تولید ام‌دی‌اف پاک چوب شوش آمیزه‌ای از صنعت و کشاورزی است که اقدامی بزرگ در راستای رونق فعالیت‌های اقتصادی و تجاری مرتبط با صنعت چوب در کشور محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه صنایع چوب آمیزه‌ای از صنعت و کشاورزی است، ادامه داد: توجه به حلقه‌های پایانی زنجیره تولید و زنجیره ارزش از مهمترین اولویت‌های بخش تولید است. صنعتگران می‌توانند با کمک گرفتن از فن‌آوری و دانش در مراحل مختلف زنجیره ارزش، افزایش بازدهی و کاهش هزینه‌های تولید را به ارمغان بیاورند.
او با تاکید بر توسعه زنجیره ارزش افزوده در صنایع و واحدهای تولیدی، تصریح کرد: باید با تقویت بخش خصوصی به سمت رونق فعالیت‌های تولیدی و صنعتی در سطح حرکت کنیم.
واحدهای تولیدی صادرات محور حمایت می‌شوند
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال آینده از شرکت‌هایی در کشور حمایت خواهد شد که فعالیت آن‌ها صادرات محور باشد و در کیفیت تولید با دیگر کشورها رقابت کنند.
«عباس علی‌آبادی» در حاشیه بازدید از ۲ شرکت فولاد آتیه و بهسازان در اهواز بیان کرد: تولید در خوزستان به نقطه امید رسیده که همان توسعه پایدار است.
وی توجه به معیارهای کمی و کیفی از سوی واحدهای تولیدی را بسیار مهم دانست و افزود: شرکت‌های تولیدی تنها نباید به فکر تامین کالای مورد نیاز کشور باشند و باید امکان تامین محصولات مورد نیاز بازار مناطقه را نیز داشته باشند.
تامین ارز واحدهای نمونه برای امر صادرات
او با اشاره به حمایت از واحدهای تولیدی در امر صادرات ادامه داد: برای تسهیل در امر صادرات واحدهای تولیدی که معیارهای مد نظر وزارت صمت را رعایت کنند، مشوق‌هایی همچون تامین ارز در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اولویت‌های مدنظر این وزارتخانه اظهار کرد: دانش‌بنیان بودن یکی از اولویت‌های وزارت صمت برای ارائه بسته‌های تشویقی است.
علی‌آبادی «توسعه صنعتی پایدار دانش محور» شعار وزارت صمت است و از تمامی واحدهای تولیدی انتظار می‌رود این شاخص‌ها را رعایت کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید مسیر برای امر صادرات تولیدکنندگان هموار شود، اظهار کرد: به عنوان مثال اگر شرکت دانش‌بنیان صادرات کالا انجام داد، باید بتواند از ارز خود برای ورود کالاهای مورد نیاز استفاده کند و ما در وزارت صمت تمام تلاش خود را در تسهیل امور صنعتگران خواهیم داشت.
مصرف بالای انرژی برق
در بخش صنعتی و غیرصنعتی کشور
وزیر صمت با اشاره به اینکه مصرف انرژی در بخش صنعتی و غیر صنعتی کشور بسیار بالا است، ادامه داد: سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه برق کشور انجام شده اما متاسفانه مصرف بالا و ناترازی مصرف انرژی مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.
علی‌آبادی با تاکید بر اینکه باید مصرف انرژی در بخش صنعتی کاهش یابد، یادآور شد: واحدهای تولیدی باید به سمت کاهش مصرف انرژی و تولید هر چه بیشتر کالای با کیفیت حرکت کنند،باید سازوکاری فراهم شود که اگر واحد تولیدی در کاهش مصرف برق کمک کند؛ برق صرفه جویی شده به آن تعلق گیرد.
وزیر صمت با بیان اینکه نگاه کشور بیشتر به سمت تامین و مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر است، گفت: اقتصاد انرژی در ایران خاص است و انگیزه‌ای برای صرفه‌جویی مصرف انرژی وجود ندارد و باید انگیزه‌های دیگری برای مصرف انرژی ایجاد کرد.

0
نویسنده مطلب ادمین