بهرام سبحانی رییس انجمن فولاد ایران در اولین همایش انرژی در صنعت فولاد: رساندن سهمیه گاز فولادسازان به ۱۰ درصد برای سرپا نگه داشتن صنعت فولاد در زمستان کافی نیست

2 سال پیش
رساندن سهمیه گاز فولادسازان به ۱۰ درصد برای سرپا نگه داشتن صنعت فولاد در زمستان کافی نیست

رییس انجمن فولاد ایران گفت: قطعا برای سرپا نگه داشتن کوره های فولاد کشور به بیش از ۱۰ درصد سهمیه گاز تعیین شده نیاز داریم تا کارخانه های تولید فولاد بتوانند با حداقل توان کار کند و این موضوع نیازمند اقدام کارشناسی است. باید مدیریت مؤثر صورت گیرد تا این مشکلات فولادسازان کشور حل شود.

به گزارش اعتبار ، بهرام سبحانی رییس انجمن فولاد ایران در اولین همایش تخصصی انرژی در صنعت فولاد اظهار کرد: در کل دنیا ۲ میلیارد تن فولاد تولید میشود که ایران با ظرفیت ۴۵ میلیون تن، ۳۰ میلیون تن تولید میکند که یکی از دلایل این اختلاف همین موضوع انرژی است.

سبحانی گفت: صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر کشور شناخته می شود و با سازمان هایی که زیرساخت کشور را باید تامین کنند، ارتباط و تلاقی دارد و امکان پیشبرد این صنعت بصورت جزیره ای وجود ندارد. همچنین بخش های حمل و نقل، انرژی، برق و گاز باید بطور هماهنگ با صنعت فولاد حرکت کنند تا متناسب با توسعه صنعت فولاد، نیز پیشرفت و توسعه یابند.

وی گفت: در فرایند کوره بلند، تولید با ذغال سنگ انجام می شود که ذوب آهن و فولاد زرند از این روش استفاده می کنند. فرایند دیگر فرایند احیاء مستقیم و کوره قوس است که با استفاده از گاز، سنگ آهن احیا شده و آهن خالص تولید می شود. در کشور ما به دلیل وجود منابع سرشار گاز طبیعی و انرژی ارزان، صنعت فولاد به سمت استفاده از کوره قوس رفته است که متأسفانه مشکلاتی به همراه داشته است.

رییس انجمن فولاد ایران افزود: ۵۵۰۰ مگاوات برای تولید این میزان فولاد مصرف می شود که کمتر از ۱۰ درصد برق کشور است ولی نکته اینجاست که اولین صنعت برای برق قطع برق، صنعت فولاد است. این در حالی است که بسیاری از کارخانه های تولید فولاد در تلاشند تا برای کشور اشتغال، ارزآوری و منافع زیادی را تأمین کنند.

وی خاطر نشان کرد: قرار است ۵۵ میلیون تن تا سال ۱۴۰۴ برق تولید شود که ۱۰هزار مگاوات برق مورد نیاز است. همچنین برای ۳۰ میلیون تن حدود ۴۰ هزار میلیون متر مکعب در روز گاز مصرف می شود و برای ۵۵ میلیون تن باید ۷۰ میلیون تن روزانه گاز مصرف شود. بخش خصوصی امروز در حال تأمین ماشین آلات و بسترسازی برای تولید فولاد بیشتر در کشور هستند ولی امروز به خاطر این مشکلات با چالش هایی جدی روبرو هستند که باید وزراتخانه های مربوطه برای این موضوع برنامه ارائه کنند.

سبحانی تصریح کرد: برای سرپا نگه داشتن کوره ها بیش از ۱۰ درصد سهمیه گاز تعیین شده برای فولادسازان نیاز است تا کارخانه های تولید فولاد بتوانند با حداقل توان کار کند و این موضوع نیازمند اقدام کارشناسی است. باید مدیریت مؤثر صورت گیرد تا این مشکلات فولادسازان کشور حل شود. سه وزارتخانه مربوط باید در این مورد تصمیمات مورد نیاز انجام شود و برای این کار برنامه ارائه شود.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب ادمین