رشد چشمگیر موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ تولد فرزند سوم حدود ۱۹ درصد افزایش یافت
معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از توقف سقوط آزاد کاهش موالید در کشور پس از اجرای قانون جوانی جمعیت خبر داد و گفت: میزان موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال کشور با اجرای این قانون افزایش چشمگیری یافته است.
حسین فرشیدی روز شنبه به مناسبت هفته ملی جوانی جمعیت (۲۴ تا۳۰ اردیبهشت) در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: میزان زایمان سوم مادران از ۱۶ درصد در سال ۹۸ به ۱۸.۹۷ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده و حتی زایمان چهارم نیز از ۵ درصد به حدود ۷ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تکالیف وزارت بهداشت در حوزه سلامت و آموزش مشخص بوده و بیش از ۹۵ درصد از وظایف خود را در بحث قانون جوانی جمعیت اجرایی کرده است.
تولد افزایش نوزادان معلول شایعه است
معاون وزیر بهداشت گفت: آمار و ارقامی در مورد فرآیندهای ژنتیکی در موالید نداریم و افزایش تولد فرزندان معلول و مبتلا به بیماریها شایعه بوده است و نوزادان در بدو تولد تحت غربالگری بیماریها قرار می گیرند.
فرشیدی در پاسخ به اینکه آیا کشور در چاله جمعیتی قرار دارد، تاکید کرد: هنوز رشد جمعیت در کشور داریم و زمان را برای رشد باروری از دست نداده ایم؛ بر این اساس می توان گفت که در چاله جمعیتی قرار نداریم.
خدمات رایگان مراقبتهای دوران بارداری
رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: ۳۲ هزار بهورز و ۲۲ هزار مراقب سلامت و ۱۳ هزار ماما در مراکز بهداشتی و درمانی داریم که در حوزههایی چون زایمان طبیعی و مشاوره فرزندآوری فعالند.
صابر جباری اظهار داشت: در دو سال اخیر ۸.۷ درصد کاهش ثبت ازدواج در کشور داشتیم و ثبت طلاق نیز در سال ۱۴۰۲ روند کاهشی داشته است.
وی با اشاره به فعالیت ۴۶۲ مرکز آموزش حین ازدواج در کشور ادامه داد: این مراکز موضوعاتی چون سلامت جنسی، باروری و پیشگیری از عوارض بارداری را به زوجهای جوان آموزش میدهند.
جباری تاکید کرد: ۱۱۳ عنوان خدمت به صورت رایگان در مراکز بهداشتی و درمانی به مادران باردار ارایه می شود و شاخص مراقبتهای پیش از بارداری ۵۰ درصد افزایش یافته تا سلامت مادر و جنین حفظ شود.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ۲۶ درصدی خوابگاههای متاهلی، خاطر نشان کرد: تعداد خوابگاههای متاهلی از ۸۰۷ خوابگاه به هزار و ۱۰۲ خوابگاه افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تعداد دانشجویانی که وام متاهلی دریافت کردند، از هزار و ۶۹۳ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۲۲ هزار و ۳۷۵ نفر در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.
فریز تخمک فقط برای دختران مبتلا به بیماری
جباری با بیان اینکه هیچ گونه افزایش ثبت نوزادان مبتلا به ناهنجاریها نداشتیم، گفت: برای دختران مجرد زیر ۳۰ سال که مبتلا به بیماری از جمله سرطان هستند، فریز تخمک انجام می شود و آیین نامه آن در حال تدوین است.
وی ادامه داد: در زایمان سوم، بیش از ۱۸۸ هزار تولد و در زایمان چهارم به بیش از ۶۳ هزار تولد و زایمان پنجم نیز بیش از ۲۰ هزار تولد در سال گذشته در کشور رسیده است.