نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان شرقی به شهادت رسیدند/ شرح زندگینامه
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و استاندار آذربایجان شرقی در سانحه سقوط بالگرد رئیس جمهور به شهادت رسیدند.
آیتالله سیدمحمدعلی آلهاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی در سانحه سقوط بالگرد رئیس جمهور در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی به شهادت رسیدند.
زندگینامه نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی
سید محمدعلی آلهاشم؛ فرزند آیتالله سید محمدتقی آلهاشم از روحانیون برجسته و بنام تبریز می باشد. وی پس از شهیدان محراب آیتالله قاضی و آیتالله مدنی، مرحوم آیتالله مشکینی، مرحوم آیتالله ملکوتی و آیتالله مجتهدشبستری، ششمین نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعهٔ تبریز از ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ تاکنون است. که به فرموده مقام معظم رهبری جایگاهی بس رفیع، حساس و مهم است.
مدارج تحصیلی
تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج مقام معظم رهبری حضور فعال داشت. همچنین ایشان دارای تالیفات تخصصی برای نیروهای مسلح، طلاب و روحانیون و تالیفات عمومی می باشند.
مسئولیتها و سوابق اجرایی
ایشان سنوات بسیاری در مناطق عملیاتی جبهه های جنگ حق علیه باطل شرکت کرده و با فرماندهان بزرگی همچون شهید صیاد شیرازی همراه بوده و سابقه درخشانی در این زمینه دارد. حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم، همچنین از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ با حکم مقام معظم رهبری مسئولیت سنگین نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را عهده دار بودند. وی در این دوره سه بار موفق به کسب مقام اول بین سازمانهای عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح در اشراف فرماندهی معظم کل قوا شد.
با نگاهی به کارنامه فعالیتهای حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم برخی از مسئولیتهای برجسته ایشان را میتوان چنین نام برد: مسئول ستاد نماز جمعه تبریز، مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش پشتیبانی نیروهای زمینی ارتش، رئیس عقیدتی سیاسی لشکر ۲۱ حمزه آذربایجان، رئیس اداره عقیدتی سیاسی منطقهای آذربایجان، معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی منطقهای آذربایجان، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش، معاون هماهنگ کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا، رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا.
متن حکم انتصاب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای حاج سیّد محمّدعلی آلهاشم دامتافاضاته
اکنون که جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای مجتهد شبستری پس از سالها خدمات مجاهدتآمیز در جایگاه باعظمت امامت جمعه در شهر قهرمان تبریز، از ادامهی این تلاش مکرّم معذور گشته و درخواست کنارهگیری کردهاند، جنابعالی را که خود فرزند آن شهر عزیز و دارای سابقهی خدمت موفق در مسئولیتهای دیگر بوده و از شایستگی لازم برخوردار میباشید به نمایندگی خود در آن استان و امامت جمعهی تبریز منصوب میکنم.
از جنابعالی انتظار میرود که با سلوک صمیمانه و تلاش خردمندانه با آن مردم مؤمن و پرانگیزه و شجاع که گامهای بلندشان در مجاهدتهای بزرگ در همهی دورانها، کمنظیر است بهویژه با قشر جوان انقلابی و پرشور، جایگاه معتبر امامت جمعه را بیش از پیش در خدمت پیشرفتهای فکری و عملی انقلاب قرار دهید.
تأکید بر وحدت کلمهی عموم مردم، ارتباط مستحکم با روحانیت معظم و علمای اعلام، رابطهی صمیمی با دانشگاهیان و فرزانگان، گسترش خدمات فرهنگی با کمک جوانان و مجموعههای مؤمن و انقلابی، و همدلی با ایثارگران و همدردی با ضعیفان، نیز همواره باید مدّنظر باشد.
توفیقات جنابعالی را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
استاندار شهید آذربایجان شرقی کیست؟
مالک رحمتی، استاندار جدید آذربایجان شرقی که متولد سال ۶۱ است، جوانترین استاندار دولت سیزدهم محسوب میشود که پس درگذشت سردار زینالعابدین رضوی خرم به این سمت رسید.
«مالک رحمتی» استاندار جدید آذربایجان شرقی در سال ۶۱ و در شهر مراغه متولد شده است. او از ۱۳ تیر ۱۴۰۲، ریاست سازمان خصوصیسازی و مشاور وزیر امور اقتصاد و دارایی را بر عهده داشت.
پیش از این، اسماعیل زارعی کوشا متولد سال ۵۹ در شهرستان قروه، استاندار استان کردستان به عنوان جوانترین استاندار محسوب میشد. وی جوانترین استاندار دولت سیزدهم بود.
پیش از مالک رحمتی، سردار زینالعابدین رضوی خرم، استاندار آذربایجان شرقی بود که بر اثر جراحات ناشی از جنگ تحمیلی، ۳۰ دی ۱۴۰۲ دار فانی را وداع گفت.
مالک رحمتی، داماد سیدمصطفی سیدهاشمی، معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام است. سیدمصطفی سیدهاشمی متولد ۱۳۳۲ در مراغه است. او نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجالس چهارم، پنجم، ششم و هفتم بود.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی جوان و دهه شصتی دولت سیزدهم، بعد از انتخاب مالک رحمتی به عنوان استاندار آذربایجان شرقی در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: «یک جوان دهه شصتی دیگر از دولت سیزدهم رای اعتماد گرفت.»
مالک رحمتی، استاندار جدید آذربایجان شرقی، یکی از دانشآموختگان دانشگاه امام صادق (ع) است که به لطف و مدد نگاه حاکم بر دولت سیزدهم، صاحب پستی کلیدی شده است. در این دو سالی که دولت سیدابراهیم رئیسی سکان هدایت کشور را به دست داشته است، فارغالتحصیلان زیادی از سیستم دانشگاه امام صادق (ع) وارد سپهر سیاسی کشور شدند.
مالک رحمتی پس از آنکه به عنوان استاندار آذربایجان شرقی انتخاب شد، در گفتوگویی گفته بود: در مقطع کنونی موضوعات مختلفی مثل انتخابات مجلس، مدیریت بحران آبی و خشکی دریاچه ارومیه، توجه به آمایش سرزمین و توسعه متوازن استان اولویتهایی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند. از طرفی، برای به سرانجام رساندن پروژههایی مثل انتقال آب ارس به تبریز و تشکیل شرکت مس آذربایجان و سایر مسائل مبتلابه مهم آذربایجان شرقی برنامههای خود را در یک بسته کامل راهبردی ارائه خواهم کرد.
مدارک تحصیلی مالک رحمتی
مالک رحمتی دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس حقوق خصوصی از دانشگاه امام صادق (ع) است. او همچنین مدرک دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت معلم تهران (خوارزمی) را هم دارد و دوره تخصصی MBA را هم گذرانده است.
سوابق اجرایی مالک رحمتی
مالک رحمتی پس از حسین قربانزاده که نامش به واسطه خصوصیسازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بر سر زبانها بود، رییس سازمان خصوصیسازی کشور شد. او حدوداً شش ماه در این مجوعه حضور داشت و پس از آن، با نظر وزیر کشور و رای هیات دولت، صاحب کرسی استانداری آذربایجان شرقی شد.
قائم مقامی تولیت آستان قدس رضوی که یکی از مهمترین مجموعههای اقتصادی کشور است، از دیگر سمتهای مالک رحمتی در گذشته بوده است. مالک رحمتی، پیش از قائم مقامی تولیت آستان قدس رضوی، عضو هیات امنا و رییس بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی نیز بوده است.
از دیگر سمتهای مهم مالک رحمتی میتوان به عنوانهای زیر اشاره کرد:
*عضو هیات امنای دانشگاه علوم اسلامی رضوی
*عضو هیات امنای دانشگاه امام رضا علیه السلام
*قائم مقام مدیرعامل و عضو هیات مدیره سازمان اقتصادی کوثر
*معاون مالی اداری و توسعه منابع سازمان اقتصادی کوثر (۳ سال)
*مدیرعامل سابق و ناظر هیات مدیره گروه سرمایه گذاری سبحان (سهامی عام) (۳ سال)
*مدیرعامل و رییس هیات مدیره سابق گروه سرمایه گذاری توسعه صنایع و معادن کوثر (سهامی عام) (۴ سال)
*سرپرست اسبق اداره سوم اداره کل سیاسی وزارت کشور (۳ سال)
*رییس دبیرخانه کمیسیون احزاب و تشکلهای صنفی و تخصصی و اقلیتهای دینی وزارت کشور (۳ سال)
*عضو هیات علمی و مدیر گروه حقوق دانشگاه آل طه
*مدیر گروه حقوق خصوصی پژوهشکده مطالعات حقوقی ایران و جهان
*عضو کمیته علمی انجمن مدیریت راهبردی (استراتژیک) ایران
*عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری بوعلی (سهامی عام)
*رئیس هیات مدیره شرکت معدن فراور امداد (امکر) متعلق به مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره)
*عضو کمیته مدیران انجمن ملی مدیریت مالی ایران
*مشاور کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
*عضو دوره هشتم و نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران
*عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران
*نایب رییس انجمن سنگ ایران (سه دوره)
انتهای پیام/